Шефът на МВР проговори за компромата на Николай Бареков срещу лидера на ГЕРБ

Евродепутатът Николай Бареков взриви медийното пространство с изказването, което направи. Той представи писмено доказателство, което според него е от архива на МВР и доказва престъпленията, извършени от Бойко Борисов. Вчера председателят на ББЦ хвърли бомба, заявявайки, че ще сезира разследващите орагани по случая, предоставяйки им документите, с които разполага.

Светлозар Лазаров коментира коментира тази сутрин доказателството, което Николай Бареков представи срещу лидера на ГЕРБ. В ефира на Нова тв той разкри, че Цветлин Йовчев е разпоредил още вчера проверка на случая. Проверява се сигнала за изтичане на квалифицирана информация от МВР.

[caption id="attachment_417515" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Документът на Николай Бареков е фалшив[/caption]

Както вече стана ясно, Николай Бареков представи документ, който според него доказва, че Бойко Борисов е замесен в трафик на забранени вещества, осъщестяваващ с епрез страната ни. Светлозар Лазаров е категоричен, че предоставения от Николай Бареков материал не е достоверен и не отговаря на характеристиките на истински документ. Той заяви, че информацията в него не отговаря на действителността.

Главният секретар на МВР допълни, че в действителност е имала такава среща, каквато е посочена д в делото, но информацията от нея не съвпада се вече публикуваната. Той заяви, че за информацията, която изнася в момента, се позовава на резултата от разпоредената от Цветлин Йовчев проверка за теч на данни от МВР.

Светлозар Лазаров посочи, че въпросният документ е бил ваден веднъж от досието. Това се е случило през 2003 година. Според думите му изваждането не е било нито от тогавашния главен секретар на МВР, нито от Бойко Борисов.

Главният секретар на МВР допълни, че в предоставения от Николай Бареков документ има пасажи, които са дописани.