Яне Янев разкри връзката Цветан Василев-Николай Бареков

Политикът е подал сигнал срещу Цветан Василев и Николай Бареков
1

Политикът е подал сигнал срещу Цветан Василев и Николай Бареков

Председателят на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев разкри връзката между мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и лидера на ББЦ – Николай Бареков.

Той обяви, че политическият съвет на неговата партия вече е внесъл сигнал до Върховната касационна прокуратура. Яне Янев поясни, че внесеният сигнал касае данни за извършени редица престъпления по Наказателния кодекс, свързани с дейността на банката на Цветан Василев – КТБ.
Освен това в сигнала се съобщава за извършен кешов трансфер от банкера Цветан Василев към политика Николай Бареков. Яне Янев твърди, че финансовият трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков е бил извършен с помощта на подставено лице, което е изиграло ролята на преносител на огромните парични суми, които са с недоказан произход.

Политикът е подал сигнал срещу Цветан Василев и Николай Бареков
Политикът е подал сигнал срещу Цветан Василев и Николай Бареков

Това става ясно от думите на Яне Янев пред Информационна агенция „ПИК”.
Председателят на РЗС поясни, че сигналът срещу Цветан Василев и Николай Бареков е разработен от трима юристи от правния отдел на партията, допълвайки, че двама от тях са дългогодишни прокурори.
Яне Янев подчерта, че единият е бил в Окръжна прокуратура, а другият е магистрат от Върховната касационна прокуратура.
Политикът изрази надежда, че обвинител номер едно в България Сотир Цацаров ще оповести какви действия са предприели магистратите по подадения сигнал, както и че това ще се случи в обществено-приемливи срокове.

Яне Янев подчерта, че в контекста на събитията, които се случват около банката на Цветан Василев – КТБ, сигналът е от изключително голяма важност.
Той заяви, че предвид огромния обществен интерес към случващото се около КТБ, държавата в лицето на всички отговорни институции трябва да защити интереса на „обикновените вложители”.
В заключение председателят на партия „Ред, законност и справедливост” уточнява, че е предоставил конкретни документи на Върховната прокуратура, пише pik.bg.

Междувременно омбудсманът Константин Пенчев изрази недоумение защо хората, които имат влогове в КТБ или получават трудовите си възнаграждения там са лишени от каквато и да било информация.

1 коментар
  1. Penka Iankova казва

    съд за Василев и Бареков!Тъй като Василев се крие някъде,Австрия или кой знае къде,пешкира ще опере цървула Бареков!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.