600 лева минимум за издръжка на човек в България

Гласувайте за статията

Минимум 600 лева, за да живееш нормално в България, три четвърти живеят под прага на бедността

600 лева е абсолютният минимум, с който може да живее човек в България. Това гласят резултатите от последните проучвания на пазара. 600 лева е абсолютният минимум, който да позволи на гражданите да плащат спокойно сметките за битови услуги, образование, почивка, храна и други нужди. А едно нормално 4-членно домакинство трябва да разполага с близо 2400 лева на месец, за да осигури нормален стандарт на живот.

В същото време статистиката сочи, че повече от 80% от семействата в България живеят с два пъти по-нисък доход от необходими. За последните 7 години издръжката за живот е пораснала с 22% и продължава да расте. Успоредно с нея, приходите пропорционално намаляват, а ширещата се безработица и свито потребление още повече влошават нещата, пише „Дневник“.

Мининума за нормален живот в България 600 на месец

Мининума за нормален живот в България 600 на месец

Според последните данни от проучванията животът у нас е поевтинял с 0.06% в сравнение с предното тримесечие, но това се дължи само и единствено на по-ниските цени на плодовете и зеленчуците, както и на по-слабата употреба на електроенергия. За сметка на това зимния сезон се очаква да бръкне дълбоко в джоба на българина, особено ако ЕРП-тата успеят да се наложат за ново увеличение на цените. А в момента се водят ожесточени преговори и се говори за шоково поскъпване на цената електроенергията, което може да доведе до нови протести  наесен и да затрудни работата на следващото правителство.

Харчим за почивка по минимум 1000 лева

Харчим за почивка по минимум 1000 лева

Междувременно за една 3-дневна почивка на морето, на едно семейство в България са му нужни минимум 1000 лева. Въпреки проваления туристически сезон и уж ниските цени по родното Черноморие, нашенци предпочитат да пътуват до Гърция и Турция за почивка заради по-изгодните условия и хубавото време.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар