9 години след смъртта на Георги Илиев убийството може да бъде разплетено

Пред съда по случая с покушението срещу Георги Илиев ще се изправят членовете на страховитата банда „Килърите 3” – пише „България днес”. Според разследването лидерът на групата Васил Станков – Бай Васо, баща на покойният пернишки бос Райко Кръвта, е поръчал атентата срещу основателя на ВИС-2. Предполага се, че причината е да запази достойнството си или обичайната борба за наркотеритории – отбелязва изданието. „Има данни, че групата на „Килърите 3” са съпричастни към убийствата на Георги Илиев и Васил Горчев” – съобщи при задържането им главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

[caption id="attachment_417403" align="alignleft" width="300"]Георги Илиев През август се навършват 9 години от смъртта на Георги Илиев[/caption]

Той обаче уточни, че оперативните данни все още не са подкрепени от конкретни доказателства. Една година по-късно в съдебната зала ще стане ясно какво са свършили разследващите. Бандата на „Килърите 3” ще бъде изправена пред спецсъда в София на 25 септември. Общо 12 души начело са сочения за лидер в сянка Бай Васо ще застанат пред магистратите. На разпит ще бъдат призовани над 50 свидетели, сред които има и затворници, както и 13 вещи лица. Очаква се на заседанието да излязат подробности за дейността на бандата и за мократа поръчка срещу Георги Илиев.

Счита се, че босът на ВИС-2 е потърсил отговорност на Райко Кръвта за убийството на Васил Кьоравия. Срещата с Главния озлобила до крайност пернишкия бандит, който решил да си отмъсти. Само няколко месеца след разстрела на Георги Илиев Райко Кръвта също е екзекутиран – припомня изданието.