Омбудсманът Константин Пенчев проговори за КТБ

Омбудсманът Константин Пенчев проговори за КТБ
5 (100%) 1 vote

В КТБ са замразени сметките на 6 000 пенсионери

Омбудсманът Константин Пенчев проговори за създалата се ситуация в КТБ.

Той е категоричен, че основната вина за ситуацията с поставения под надзор трезор на КТБ носи БНБ.
Константин Пенчев разкри, че повече от шест хиляди пенсионери са с блокирани сметки в КТБ.
На практика това означава, че тези хора са обречени на глад.
Омбудсманът посочи, че е получил множество жалби от хора съществуването, на които е поставено на карта заради ситуацията около КТБ.

В КТБ са замразени сметките на 6 000 пенсионери

В КТБ са замразени сметките на 6 000 пенсионери

Животът им зависи от парите им в КТБ, от които плащат сметките, заемите и разходите за храна.
В този ред на мисли Константин Пенчев подчерта категорично, че трябва да се намери някакъв начин всички тези хора да получат достъп до сметките си по най-бързия начин.

Омбудсманът разкри, че от НОИ изчакват хората, които имат сметки в КТБ да заявят нови сметки, на които да им бъдат приведени средствата.
В студиото на Нова тв Константин Пенчев определи тази ситуация като пълно безобразие и безхаберие.
Според него не е възможно от НОИ да не знаят за случващото се в КТБ. Въпреки това обаче пенсионерите биват лишавани от парите си, тъй като са замразени в КТБ.
Пенчев подчерта, че би трябвало да има начин да дадат парите на пенсионерите, без да чакат да се разясни ситуацията около финансовата институция, тъй като на практика за тях това означава гладна смърт.

Той подчерта, че съгласно закона, периодът, в който хората имащи сметки в поставената под специален надзор КТБ, е минимум шест месеца. Прибавяйки към тях и още един месец (времето, което ще е необходимо да бъдат изплатени тези средства) за изплащането на депозитите до 100 хиляди евро, стават седем месеца.
В заключение Константин Пенчев посочи, че е невъзможно Централната банка да не е виждала какво се случва в КТБ проблемът, с която направо взриви обществото, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Омбудсманът Константин Пенчев проговори за КТБ”

  1. амет

    юли 28. 2014

    И като проговори,какво каза,какво се разбра от неговото проговаряна.Нищо.Това,което се пише,може да го чуете в кръчмата от всеки чичо,който следи отгоре отгоре новините.Послушковците си стоят на топлите местенца,получават си тлъстите заплати,и от време на време проговарят.И ние трябва да сме му благодарни,че този господин е решил да проговори.

  2. Irina K Novakova

    юли 28. 2014

    А Омбудсманда не спомена ли Цацата ,като едно от главните действащи лица,участващи в атакта срещу КТБ и активно допринесли за ситуацията. Явно е,че ДСП и Дебелян са ПОДКУПИЛИ прокуратурата ,за да се включи и разчистване на сметките между Пеевски и Василев. Пеевски е платил добре с парите от кредитите си към КТБ.. Ама Омбудсман на прокурор -око не вади.!!.Иначе досега -Цацаров трябваше да е следствен ,заедно с медиите на Пеевски и част от калинките на БНБ..Обаче-не би. Сега главната задача на прокуратурата е да докаже ,че Цв.Василев се е САМООКРАЛ със помоща на касиерките,чистачката и пориера..Те ти сюжет за сатирична комедия ,зрителя ще се смее и накрая ще каже-,,Като на кино, това в реалния свят не може да се случи.." Да ,ама -не!

Добавете коментар