Михаил Миков поля победата в компанията на Йотова и Вигенин

Новият председател на БСП Михаил Миков отпразнува победата в компанията на двама от висшите партийни функционери.

Компания на Михаил Миков правиха евродепутата Илиана Йотова и външният министър в оставка Кристиан Вигенин. Броени минути, след като бе избран за председател на червените редици, Михаил Миков заведе на „тайна вечеря” двамата си конкуренти. Снимките от поливането на победата на Михаил Миков се появиха в социалната мрежа Фейсбук.

[caption id="attachment_417381" align="alignright" width="300"]Михаил Миков полива победата в компанията на двама висши партийни функционери Снимки: Блиц Михаил Миков полива победата в компанията на двама висши партийни функционери  [/caption]

mihail_mikovНа тях ясно се вижда как тримата висши партийни функционери поливат победата на новия председател на БСП. Според информацията, настоящият председател на Народното събрание и бъдещ такъв на БСП хапвал и пийвал доволно в компанията на Йотова и Вигенин в заведение от известна верига, което се намира близо до ВМА, пише Блиц.

Политологът Антон Тодоров пък заяви в ефира на TV7, че изборът на Михаил Миков за председател на червените редици му напомня за една мисъл на Чърчил, която гласи, че е взел от алкохола повече, отколкото той от него. Тодоров е категоричен, че Михаил Миков няма да успее да привнесе нова сила в партията-столетница. Нещо повече, според него БСП няма място в българската политика и трябва да бъде в периферията заради множеството злини, които е причинила на обществото. Антон Тодоров подчертава, че в крайна сметка след избора на лидер на „БКП е победило БСП, а лидер на БКП е ГЕРБ”. Според политолога не е ясно дали Бойко Борисов ще се зарадва от победата, тъй като наследството, което оставя правителството на Орешарски е трагично.

Червеният депутат Корнелия Нинова изрази надежда, че Михаил Миков ще успее да обедини БСП. Нинова успя да се нареди на трето място в класацията за лидер на БСП. Тя подчерта, че и преди е имала усещането, че има естествен авторитет в червените редици и поради тази причина очаквала добър резултат, какъвто получила в крайна сметка. Тя благодари на всички онези, които са я подкрепили и пожела на Михаил Миков да успех и да сформира силен екип, пише pik.bg.