Георги Ангелов: КТБ вероятно няма да отвори врати

Георги Ангелов: КТБ вероятно няма да отвори врати
5 (100%) 1 vote

Финансистът не смята, че акционерите ще успеят да спасят КТБ

Георги Ангелов заяви в ефира на bTV, че по всяка вероятност КТБ няма да отвори врати отново.

Финансистът не смята, че ще дойде момент, в който КТБ ще заработи когато и да е това във времето.
Относно създалата се ситуация в КТБ, Георги Ангелов подчерта, че в нито един случай в Европа, акционерите не са успели да спасят фалираща банка.

Той заяви, че Европейската комисия не ни връща парите, но ние трябва да осигурим финансиране на одобрените проекти.
Ако разплащането бъде замразено и не бъде изпълнено в срок, на практика това означава, че страната ни трябва да финансира 100% от европроектите.

Финансистът не смята, че акционерите ще успеят да спасят КТБ

Финансистът не смята, че акционерите ще успеят да спасят КТБ

Финансистът заяви, че изчисленията сочат, че ако този сценарий се разиграе, България ще спести 100 милиона, но пък ще изгуби милиард.
Безспорен е фактът, че когато бюджетът е празен, то все от някъде трябва да се набавят средства.
Във връзка със затворената КТБ, Ангелов подчерта, че трябва да бъде взето решение и ако се изплащат депозитите, отново ще бъдат необходими средства.

Финансистът на Институт Отворено общество припомни, че министърът на финансите в оставка Петър Чобанов, както и правителството на Орешарски предложиха бюджетът да бъде актуализиран, но не толкова, колкото иска ГЕРБ.
Относно колапса на Здравната каса, Ангелов е категоричен, че след като не се предприемат никакви реформи, е повече от нормално системата да се задъха.
Между досегашното управляващо мнозинство и опозицията имаше съгласие, че е необходимо да бъдат увеличени средствата по това перо.
Служебното правителство няма право да прави корекции по бюджета. Единственото, което би могло да напрани е да вдигне лимита на дълга.

Ако бъдат вързани ръцете на служебното правителство без достъп до финансови средства, то тогава какво очакваме да се случи, попита Георги Ангелов.
В заключение той посочи, че е необходимо служебното правителство да може да реагира в ситуация на паника и криза, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Георги Ангелов: КТБ вероятно няма да отвори врати”

  1. Радко Колев

    юли 28. 2014

    Докато личното облагодетелстване, далаверите и кражбите са единствените приоритети на нашите "политици", до тогава ще затъваме все повече и повече. Ами корупцията ? Тя е на всички нива. Затова най-добре е да вземем пример от китайците.

  2. Irina K Novakova

    юли 28. 2014

    Ама ,разбира се ,че от Отворено Общество ,ще кажат това.Те главно работят за да няма стабилни български банки и стабилна българска банкова система.Това ,което казва тоя ибрикчия ,може да е вярно за фалирала банка, обаче КТБ не е фалирала ,но идеята е зорлем да я фалират.

Добавете коментар