Детски алкохолизъм – поява и развитие

Гласувайте за статията

Днес вече никой не може да бъде изненадан от думите „детски алкохолизъм“, „пиещо дете“, „децата и алкохолът“…Кой от нас не е виждал компания от младежи, седнали в парка с бутилки бира или концентрат и цигара в ръка. Това е нещо нормално и не предизвиква никакво друго желание освен да подминете по-бързо.

Първопричините или как се ражда интересът към алкохола?
1,1,у2уКаква е първопричината за раждането на детския алкохолизъм? Да започнем с най-близкото обкръжение на детето – семейството. Всички деца обичат празниците и ги празнуват, заедно с възрастните на масата. А на масата какво знаем винаги има алкохол. Разбира се никой не сипва на детето си алкохол, но независимо това, от детска възраст в съзнанието на детето алкохолът се асоциира с празниците и веселбата.
Освен това се формира противопоставяне между възрастните, които пият алкохол и детето, което пие лимонада. По-късно в младежка възрасттова ще се прояви когато младежът пие алкохол, за да се чувства възрастно.
По-сложно е, когато детето се сблъсква с алкохола извън дома, на улицата. Децата обичат да подражават на приятелите си, които са по-големи. Когато виждат, че някои пият и са „най-готини“ и „най-велики“ те с готовност приемат да изпият чашка, за да приличат на тях. Това се смята за първата крачка на детския алкохолизъм. В последствие тези случаи стават ежедневие и единственият възможен начин за провеждане на свободното време.
Причините, поради които детето започва да употребява алкохол могат да бъдат различни, но всички те водят до формирането на детски алкохолизъм. Ако този процес не се спре навреме, последствията могат да бъдат печални.

Каква е опасноста за детето от детския алкохолизъм
Вредата от употребата на алкохола върху неукрепналия детски организъм е много по-голяма от колково при възрастните. Етиловият спирт пречи на процесите на развитие в детския организъм. Младежите обикновено пият на крак, без да се хранят, а това удря първо в стомащно чревния тракт. Освен това повечето млади пият основно бира, а съдържащият се в бирата кобалт може да предизвика възпаление на стомаха и дванайсетопръстника. Но най-негативното влияние на кобалта е върху сърдечния мускул на човек. Сърцето става мързеливо и спира нормално да изпомпва кръвта.
Освен това употребата на алкохол създава опасност при детето да се появят функционални разстройства на черния дроб, сърдечно-съдовата система и цялостно снижаване на имунитета.
Сред този букет от заболявания най-опасно е нарушаването в работата на главния мозък и централната нервна система. Употребата на алкохол при подрастващите води до цялостно затормозяване на развитието на интелекта, паметта, логичното и абстрактно мислене. Освен това страда и емоционалната сфера – детето става затворено и с времето деградира като личност.

Бирата, с която най-често започват подрастващите ги прави агресивни и те губят контрол над себе си. Нататък събитията се развиват лавинообразно.Развиващата се с времето толерантност към алкохола кара детето да приема все по-големи количества алкохол, за да усети еуфорията. Така нещата излизат извън контрол.

Ако вие или вашите близки имате проблеми с алкохола вижте нашето предложение – капките АЛКОФИТАЛ. Този изцяло билков продукт предизвиква непоносимост при употреба на алкохол. Преимуществото му е, че може да се дава и тайно, без знанието на човек. Повече подробности можете да прочете ТУК

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар