Мая Илиева не долюбвала икономката на съпруга си и докато той бил сред живите

В кръвни врагини се превърнаха Мая Илиева и Златка – двете жени, стояли най-близко в обкръжението на Георги Илиев приживе. Съпругата и домакинята били на нож в буквалния смисъл на думата – пише „Уикенд”. Двете се мразели с истинска женска злоба, идваща от факта, че непрекъснато си доказвали една на друга коя от тях е имала по-важен принос за изтънчения стил на обличане на боса на ВИС-2. Злати служила предано на семейството цели 10 години. В задълженията й влизало да избира козметиката и парфюмите на шефа си, да го консултира за ризи и костюми. Мая Илиева също правела това, но по-рядко, защото забавленията с приятелки й се отдавали повече, отколкото домакинските ангажименти.

[caption id="attachment_417333" align="alignleft" width="300"]Мая Илиева Мая Илиева и Георги Илиев винаги са били облечени елегантно[/caption]

След разстрела на боса на ВИС-2 Георги Илиев икономката останала още година в дома им. Пазарувала, гладела, подреждала вещи и дрехи. Но Мая Илиева била все недоволна и крещяла на домакинята, че скоро ще остане на улицата. Така и станало – натирила домашната помощница, която останала без препитание, с две деца на гърба си. Съсипана от мъка по господаря си и оставена без хляб, Злати потърсила помощ при свои приятели. За радост, намерили се добри хора, които й протегнали ръка в този труден момент. Въпреки това дълго време не можела да се съвземе от обидите, нанесени й от Мая Илиева, която била известна със своя избухлив характер – отбелязва изданието.