Никой не смее да ходи там: Вижте най-опасното място в света

Никой не смее да ходи там: Вижте най-опасното място в света
5 (100%) 2 votes

Остров край Сао Паоло се кичи с титлата най-опасното място в света

В сравнение с него Бермудския триъгълник ще ви се стори направо безобиден. Остров край Сао Паоло се кичи с титлата най-опасното място в света. И определено има защо.

Остров Илхам де Кеимада Гранд е само на 32 км от бреговете на Сао Пауло в Бразилия, но е забранена зона — толкова опасен, че бразилското правителство напълно забрани да се посещава.

Причината за това е, че този остров е дом за над 4000 от най-опасните змии на света, които ловуват дори и птици в полет, а отровата им е толкова силна, че буквално може да „изпържи“ човешкото месо.

Илхам де Кеимада Гранде, освен най-опасното място в света, е и дом на златната змия. Островът обаче могат да посещават само неколцина учени и то специално разрешение от правителството, за да изучават змиите. Също така, от време на време той е посещавам от специално обучени членове на бразилската армия, които поддържат фара, построен още през 1909 година.

Остров в Бразилия е най-опасното място в света

Остров в Бразилия е най-опасното място в света

Смята се, че на острова тайно се промъкват и бракониери, които ловуват змии за черния пазар. Повечето от тях се продават за 30 000 долара парчето. Но малцина са смелчаците дръзнали да посетят това място.

на този остров са толкова опасни, донякъде е мистерия. Според една теория, преди 11 000 години нивото на морето се е качило и откъснало този остров от Бразилия. Змиите на него останали с ограничени възможности за храна и единственото, което могли да уловят били птици, които мигрират.

Затова се наложило да променят и своя начин на ловуване, превръщайки острова в най-опасното място в света. С годините не само моделът на ловуване на змиите се променил, но и силата на отровата им. За да започне отрова да действа било необходимо доста време, понякога и няколко дни. А докато отровата да убие птицата, тя вече би била на друго място. Затова организма на змии започнал да произвежда толкова силна отрова, която убива почти веднага. А огромния брой на змиите допълнително придал страховита атмосфера на мястото и го превърнал в най-опасното място в света.

През последните 15 години обаче популацията на змии на острова е намалена с 15%, най-вече заради промяната на климата и някои болести. Ловуването на опасните екземпляри също си е казало думата. В крайна сметка, макар и опасни, те са включени в списъка застрашените видове. И избиването или ловуването им се наказва от закона.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Никой не смее да ходи там: Вижте най-опасното място в света”

  1. Котката на Шрьодингер

    юли 26. 2014

    Изпратете Болен Лидеров на почивка там! И ако може, нека Свиньо Пеевски му прави компания.

    ОСТАВКА!

Добавете коментар