За сега няма данни за завръщането на Цветан Василев в България

От момента на избухването на скандала в КТБ до сега, нейният мажоритарен собственик Цветан Василев е в чужбина. Въпреки, че няколко пъти той вече даде обещание пред обществото да се прибере, това все още не се е случило.

Цветан Василев изпрати отворено писмо до всички медии, в което изрази своето становище за случващото се с КТБ. Той заяви, че единствената причина, поради която не се завръща в България, е опазването на неговата лична сигурност и безопасност.

[caption id="attachment_417269" align="alignright" width="300"] Цветан Василев Цветан Василев с отворено писмо до медиите[/caption]

Шефът на КТБ каза, че това е начинът той да работи пълноценно за оздравяването на банката. Той подчерта, че приносът му за оздравяването на КТБ би бил най-ефективен, ако той е в чужбина.

Цветан Василев заяви, че искрено съжалява, че в гнусната атака срещу него са пострадали трима от служителите му, които винаги са работили честно и са изпълнявали съвестно служебните си задължения.

Той допълни, че разрешаването на конфликта е в негов интерес и веднага след като бъде призован да даде показания, ще се завърне в България. Цветан Василев каза, че ще изчисти името си и ще направи всичко възможно за стабилизирането на КТБ.

Банкерът допълни, че неговите адвокати вече са се заели със случая и всеки, които участва в атаката срещу него, ще понесе последствията за това, пише ПИК.