Светът през 2025: Без коли из градовете и с роботи по олимпиадите

Гласувайте за статията

Светът през 2025 година ще бъде доста необикновено място

Ако третата световна война не ни заличи от лицето на земята, светът през 2025 година ще се превърне в едно доста интересно място за живеене. Освен лекарства срещу рака, изхвърлянето на найлона от употреба и пластмасата ще остане в историята. В новия съвършен на пръв поглед и напълно дигитален свят дори парите ще имат съвсем различен вид от сегашния и вероятно ще бъдат напълно виртуални.

През 2025 година животът на Марс ще е факт, а първите заселници ще живеят в бази специално изградени за тях. Освен това замърсяването значително ще намалее, тъй като в много градове ще бъде забранено използването на автомобили с дизелови и бензинови двигатели, за сметка на електрическите коли. А в Хелзинки се канят да забранят дори частните автомобили.

Светът през 2025 година: без коли

Светът през 2025 година: без коли

Благодарение на развитата си транспортна мрежа, Финландия се надява да даде пример на останалите европейски градове. Целта на занятието е проста — с помощта на телефон си поръчвате микробус от определена точка, качвате се в него и той ви води, където поискате, когато поискате. Превозът ще бъде съвсем малко по-скъп от автобус, но много по-евтин от превоз с такси. При това всичко ще бъде екосъобразно.

.... и с олимпиади за роботи

…. и с олимпиади за роботи

Заедно с това светът през 2025 година ще ни подготви още една изненада. Вече ще имаме олимпиади за роботи, а от Япония вече се организират с първото подобно състезание.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар