Китай постави цял град под карантина заради болен от чума

Китай постави цял град под карантина заради болен от чума
2 (40%) 1 vote

Китай постави 30 000 души под карантина заради болен от чума

Китай постави 30 000 души под карантина и блокира достъпа до цял град заради смъртен случай от чума. Правителството в Пекин взе свръх мерки, за да избегне риска от разпространение на една от най-опасните болести в света.

Правителството на Китай решило да изолира града, след като в местната болница почина мъж болен от чума. Целият град бе поставен под карантина, след като един човек от съседното село е починал от опасната болест в местната болница. Полицията е блокирала град Юмен още преди една седмица. Забранено е всяко движение от центъра на града до крайградските райони, а за да не бъде нарушен реда са поставени въоръжени лица на 10 пропускателни пункта, предава Independent.

Блокираха цял град в Китай заради болен от чума

Блокираха цял град в Китай заради болен от чума

Смята се, че никой в града не е заразен с чума, въпреки че близо 151 лица, които са били в директен контакт с човека, са поставени под пряко наблюдение. Държавните медии твърдят, че за инфекцията на този човек виновен е мармот, който той убил в полята и изял. След това получил треска и бил приет в болница, но починал миналата сряда. Полицията веднага започнала процедура по „заключване“ на града, както и на родното село и полето на починалия.

30 000 души са под карантина

30 000 души са под карантина

Представители на местната власт информират, че определения като рисков район е поставен под ефективен контрол и разполага с достатъчно ориз, брашно и масло, за да издържат затворени и месец, ако е необходимо. Епидемията от чума е толкова опасна, че през 14-ти век е уби почти половината от населението на Европа и взе още милиони жители, когато избухна в Китай през 19-ти век. Световната здравна организация я определя като една от най-опасните инфекциозни заболявания в света. Въпреки че днес са създадени антибиотици, които да я лекуват, без тях пациентите могат да умрат в рамките на 24 часа след заразяване.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар