Шок: Лекари извадиха 232 зъба от устата на това момче! (ВИДЕО)

Шок: Лекари извадиха 232 зъба от устата на това момче! (ВИДЕО)
4 (80%) 2 votes

232 зъба – такова нещо не е било виждано в света до този момент!

Двеста тридесет и два зъба са измъкнали от устата на момче. 17-годишният индиец татално шашна зъболекарите. През последната близо година момчето изпитвало адски болки. Лекарите в неговото родно му село не успели да открият причината за това негово състояние. Тогава Ашик Гаваи заминава да го прегледат в окръжния град Мумбай. Специалистите открили странно заболяване.

При тази рядка болест от един корен се размножавали няколко зъба и така по тази причина в устата на момчето те се разраснали толкова много. След като го оперирали, хирурзите измъкнали от устата на момчето излишните зъби. Цялата интервенция продължила повече от седем часа. Специалистите заявили категорично, че подобни прецеденти са супер редки из практиката на денталната медицина.

зъба

Невероятно – извадиха 232 зъба от устата на това индийско момче

Момчето потърсило помощта на специалистите от лицево-черепната хирургия, тъй като от дясната страна на бузата си получил огромно подуване. След като лекарите отворили костта видели, че зъбите там били наредени като малки бисери, в броеница.

Според литературни източници при подобни заболявания на пациенти са изваждани най-много до тридесет и два зъба. Според зъболекарите това си е своеобразен световен рекорд и той трябва непременно да кандидатства за вписване в Гинес. Преди да бъде оперирано, родителите на момчето с рязкото заболяване мислили, че детето им страда от рак.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Шок: Лекари извадиха 232 зъба от устата на това момче! (ВИДЕО)”

  1. Билков магазин

    юли 24. 2014

    232 зъба?! Това да не е акула 🙂

  2. Joana Rubin

    юли 24. 2014

    и как са ги броили. не мога да си представя.

Добавете коментар