Дядо Добри се моли за душите на наглите обирджии

Дядо Добри е бил ограбен навръх 100-я си юбилей. Благият старец, когото мнозина определят като светец, е станал жертва на нагло нападение от неизвестни лица. Апашите са проникнали в скромния дом на столетника в село Байлово, за да го отарашат.

[caption id="attachment_417211" align="alignright" width="300"]Дядо Добри Дядо Добри[/caption]

Наглите крадци явно са разбрали, че дядо Добри събира хиляди от милостиня, които дарява на църкви и решили да преобърнат дома му, за да видят дали старецът не къта някой лев там. За тяхно разочарование обаче в жилището на светецът от Байлото нямало нищо ценно за крадене.

Вместо да се засрамят от постъпката си и тихомълком да напуснат обаче апашите се разбеснели от яд, че обирът им не сполучил. За да излеят гнева си, крадците изпочупили абсолютно всички мебели в жилището на дядо Добри. Съседите му коментират, че старецът е извадил късмет, че не е бил вкъщи, по време на обира, иначе като нищо да пострада.

Самият дядо Добри обаче изобщо не се разгневил от наглото нападение. Вместо това тихичко паднал на колене и започнал да се моли да опрощение на греха на неизвестните обирджии, предават от Pogled.info.