Оставката на кабинета не е повод за радост, изненадващо заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Оставката на кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски, изненадващо не предизвика бурна радост в част от депутатите на ГЕРБ. Красимир Велчев, заместник председателят на парламентарната група на партията, обяви, че оставката на кабинета изобщо не го радва. Като причина за това Велчев изтъкна твърде лошите показатели на икономиката на страната.

[caption id="attachment_417174" align="alignright" width="300"]Оставката на кабинета Орешарски не зарадва хора от ГЕРБ Оставката на кабинета Орешарски не зарадва хора от ГЕРБ[/caption]

"Няма как да изпитваме радост, че правителството се оттегля, тъй като икономическото състояние, в което се намира България в момента, е много лошо", изтъкна една от главните фигури в ГЕРБ.

Припомняме ви, че снощи малко преди 18 часа премиерът Пламен Орешарски най-накрая подаде оставката на кабинета, след месеци протакане. Която пък беше приета буквално преди минути със 180 гласа "за", 3 "против" и трима въздържали се.

Заседанието не ми на без сандали, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна най-демонстративно сградата на парламента преди оставката на кабинета да бъде гласувана. Бившият премиер отказа да обясни на чакащите го журналисти причината за напускането си, предават от ПИК.