Пламен Орешарски се отказа от оставката?

Пламен Орешарски се отказа от оставката?
5 (100%) 1 vote

Пламен Орешарски няма да подаде днес оставка, разпускането на кабинета предстои

Пламен Орешарски и правителството няма да подадат днес оставка. Шефът на Народното събрание Михаил Миков официално включи оставката в дневния ред на парламента, за да събере кворум, но към настоящия момент, все още оставка не е дадена. Вицепремиерът Даниела Бобева заяви, че премиерът до няколко часа ще оповести решението си за оставка на кабинета, но по всичко изглежда, че тя няма да бъде дадена днес.

По време на последното си заседание, кабинетът взе няколко доста важни решения и то в дългосрочен план. Обсъдено е изграждането на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ за който се търсят 5 милиарда долара, разгледан е въпросът и с българския еврокомисар, но решение все още не е взето и са разпределени още, близо 18 млн. лева за министерства и ведомства.

Пламен Орешарски се отказа от оставката?

Пламен Орешарски се отказа от оставката?

Димитър Грегов, министър на земеделието и храните заяви, че премиерът решава, кога да бъде подадена останката. От обяд до късния следобед официално съобщение за оставка на правителството нямаше.

Според членовете на кабинета, вече са фиксирани датите за изборите и подаването на оставката е само въпрос на време. При това тя може да бъде гласувана до петък, така че премиерът, спокойно може да я подаде и в края на седмицата, твърдят от министерския съвет.

Кога в крайна сметка премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка, остава под въпрос. Според някои предположения това може да стане и следващата седмица в сряда, гласят последните новини от кулоарите на народното събрание.

Самият Пламен Орешарски до последно се опита да избегне подаването на оставката, но огромния натиск, който му бе приложен от собствената му партия, както и от политическите им партньори ДПС решиха съдбата му. По всичко обаче изглежда, че първия мъж в държавата, след държавния глава, може в последния момент  и да успее да се измъкне от ситуацията, с някой неочакван ход.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар