Оказва се, че клиентите на „Кауфланд” са най-недоволни

Веригата хранителни магазини „Кауфланд” бе определена като „верига на ужасите”.

Бърз преглед на сигналите, публикувани в различни онлайн форуми сочи, че най-недоволни са клиентите на веригата „Кауфланд”. Информационна агенция „ПИК” посочва, че само от началото на годината до момента до тяхната редакция са били изпратени 10 такива сигнала. В повечето от тях става въпрос за продажба на развалена храна или на такава с червеи, плесен или буболечки, която клиентите наричат подигравателно „екзотична храна”.

[caption id="attachment_417104" align="alignright" width="300"]Оказва се, че клиентите на „Кауфланд” са най-недоволни Оказва се, че клиентите на „Кауфланд” са най-недоволни[/caption]

Припомняме, че през януари потребител изрева, че от пакет ядки, предлагани в магазин от веригата „Кауфланд” в Перник, са излизали буболечки. Клиентът останал повече от изумен, когато нареждайки се на касата да заплати за покупките, от пакета с ядки излязла цяла дузина буболечки. При проверката извършена ден по-късно било установено, че пакетите ядки с екзотични добавки все още са си там. Няколко месеца по-късно (през март) друг клиент на „Кауфланд” пък изрева, че е открил кълнове в доматите. Тогава той подчерта, че е наясно, че покълването е естествен и природен процес, но в същото време изрази изненадата си, че този процес е станал вътре в домата. Клиентът сподели опасенията си, че по всяка вероятност става въпрос за генно модифицирани домати.

През същия месец магазин на „Кауфланд” в Благоевград отнесе глоба в размер на хиляда лева за продажба на макарони с добавки (разбирайте червеи). При извършената проверка инспекторите установили, че на рафтовете в „Кауфланд” са наредени макаронени изделия, от които изпълзяват гадини. На всичкото отгоре въпросните макаронени изделия били предназначени за деца. На следващия месец млада майка от Хасково изрева, че е купила сок от „Кауфланд”, който бил на промоция. След като се прибрала у дома и понечила да даде на детето си от него, с ужас установила, че вътре плува плесен, пише pik.bg. От Комисията за защита на потребителите съветват клиентите да бъдат особено внимателни при покупка на хранителни стоки.