Правителството тегли огромни заеми в последните часове от своето управление

Въпрос на дни, а може би и на часове е правителството да подаде оставка. От пресцентъра на Реформаторския блок алармират за измамите, които се извършват в момента в страната ни. Малко преди да напусне властта, правителството тегли огромни заеми, които са в ущърб на българската държава.

Реформаторите припомнят, че са направили огромни усилия, за да разкрият измамите, които се вършат в проекта "Южен поток". Те установиха за законодателни промени в Кремъл, направено с цел оцетяване на страната ни. Върху Пламен Орешарски е бил оказан натиск от ЕК за замразяването на проекта, категорични са Рефораматорите.

[caption id="attachment_417062" align="alignright" width="300"]правителството Правителството на Пламен Орешарски тегли огромни заеми в последните си часове[/caption]

Въпреки това отчаяните опити на това правителство за източване на държавата продължават. Буквално в последните часове преди да попадат оставка, ведомствата се опитват да изтеглят огромни заеми. Правителството продължава с отчаяните си опити за финансиране на тази корупционна схема чрез залагане на държавните активи.

От пресцентъра на Реформаторския блок са категорични, че ще настояват за разследване на операциите, извършени от правителството на Пламен Орешарски, докато то е било на власт, както и наказание за виновниците с цялата тежест на закона.

Те заявиха, че ще настояват за ревизия на отиващото си правителство и най-вече за пълна ревизия в сектора на енергетиката и разкриване на измамите, извършени там, пише ПИК.