Цветлин Йовчев е убеден, че Пламен Орешарски ще изпълни обещанията си

Цветлин Йовчев коментира предстоящата оставка на кабинета. Той заяви, че правителството отдавна е готово да подаде оставка, но единственото, което бави нейното депозиране са всички процедури, свързани с управлението на страната след това. Цветлин Йовчев заяви, че най-важното в случая е гарантирането на стабилността на държавата след като кабинетът подаде оставка.

Вътрешният министър каза, че по време на консултациите при президента, Пламен Орешарски се е договорил с останалите политически сили. Цветлин Йовчев заяви категорично, че премиерът застава зад обещанията си и ще ги спази. Той каза, че министрите отдавна са готови с оставките, но всичко в момента зависи от премиера и последната дума е негова.

[caption id="attachment_417059" align="alignright" width="300"]Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е убеден, че Пламен Орешарски ще подаде оставка[/caption]

Цветлин Йовчев заяви, че оставката на това правителство вече е декларирана и много скоро тя ще стане факт. Той не изключи вероятността това да се случи точно днес. Вътрешният министър каза, че Пламен Орешарски изпълнява стриктно това, което е обещал и поведението му е напълно предвидимо.

Цветлин Йовчев е убеден, че премиерът ще спази всяка една от договорките, направена в негово присъствие, пише БЛИЦ. Оттеглянето на това правителство от властта е обсъжданата тема през последните месеци. Дали оставката на кабинета ще стане факт до края на деня, ще разберем след броени часове.