В плана на днешното заседание на правителството на Орешарски не е заложена оставка

Правителството на Орешарски отново успя да се изплъзне от подаването на оставка.

Оказва се, че в общо 40-те точки, които правителството на Орешарски ще подложи на обсъждане по време на срещата в Министерски съвет, не е записана темата „оставка”. Запознати издават, че в дневния ред на днешното заседание на Министерски съвет липсва обсъждане, уведомяване или решение за оставката на правителството Орешарски.

Основната точка, която е залегнала в програмата на днешното заседание на правителството на Орешарски е приемането на отчета за изпълнение на държавния бюджет за 2013 година.

[caption id="attachment_417038" align="alignright" width="300"]Оставката на правителството на Орешарски не е включена в дневния ред на МС Оставката на правителството на Орешарски не е включена в дневния ред на МС[/caption]

Освен това трябва да бъде приет и отчета за дейността на фонда, гарантиращ устойчивост на държавната пенсионна система, както и състоянието на държавния дълг за 2013 година. В няколко последователни точки правителството на Орешарски ще приеме проекти за постановления за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на няколко министерства.

Вероятно ще бъдат одобрени допълнителните разходи по бюджета на финансовото министерство, министерството на земеделието и храните и това на външните работи. Допълнителни средства по бюджета може да бъдат гласувани и за НСО, Агенцията за ядрено регулиране и БАН, пише pik.bg, позовавайки се на информация на vevesti.bg.

Оказва се, че правителството на Орешарски за пореден път успя да финтира с така наболелия напоследък въпрос, свързан с оставката им. По всичко личи, че премиерът Пламен Орешарски и министрите му, възнамеряват да се задържат до последно. Вероятно именно последните дни са им от особена важност, за да могат да заметат следите по нечистите далавери, които са въртели. Вчера държавният глава Росен Плевнелиев обяви, че ще състави навреме служебното правителство. Той бе категоричен, че все още е рано да посочи имената на служебния премиер и неговите министри.

Плевнелиев увери, че той и екипът му работят усилено по приоритетите на кабинета, тъй като има много кризи, решаването на които не търпи отлагане, пише dnevnik.bg.