Министрите се събират. Ще подаде ли кабинетът „Орешарски” оставка?

Кабинетът „Орешарски” ще заседава в Министерски съвет
0

Кабинетът „Орешарски” ще заседава в Министерски съвет

Министрите започнаха да се събират в Министерски съвет. Големият въпрос е „Ще подаде ли кабинетът „Орешарски” оставката си днес?”.

Ако все пак кабинетът „Орешарски” вземе решение да подаде оставка, то тя трябва да бъде депозирана в деловодството на Народното събрание и да бъде гласувана утре или в петък.
Кабинетът „Орешарски” ще обсъди и новата методика, по която да се определя таксата за смет.
По време на днешното заседание в Министерски съвет ще се обърне сериозно внимание и на позицията на България за днешното заседание на министрите в Брюксел.

Кабинетът „Орешарски” ще заседава в Министерски съвет
Кабинетът „Орешарски” ще заседава в Министерски съвет

Българската национална телевизия съобщава, че не е изключена възможността по време на днешното заседание да бъде обсъдена и номинацията на български еврокомисар.
Запознати подчертават, че ако кабинетът „Орешарски” депозира оставката си днес, това събитие ще съвпадне с първата годишнина от нощта на белия автобус.
Нова тв припомня, че на 23 юли 2013 година пред Народното събрание се стигна до кървави сблъсъци между полицейските власти и протестиращи.
Напрежението ескалира, след като МВР взе решение, че народните представители, които се бяха превърнали в „заложници” в сградата на Народното събрание, трябва да бъдат изведени с бял автобус.

Първата годишнина от кървавите сблъсъци пред парламента ще бъде отбелязана днес в 17.30 ч., когато недоволни граждани ще се съберат на площад „Независимост” до фонтаните пред президентството.
Само ден преди очакваното подаване на оставка от кабинета „Орешарски”, най-непримиримите опоненти в Народното събрание – ГЕРБ и БСП се изпокараха сериозно.
Двете партии кръстосаха шпаги като за последно. Това се случи по време на предаването „Референдум” по БНТ.
Двамата представители на БСП Румен Гечев и острието Мая Манолова влязоха в лют спор с Лиляна Павлова и Цецка Цачева от ГЕРБ. В ябълката на раздора се превърнаха няколко наболели теми като законите, които не може да гласува 42-то Народно събрание, актуализацията на бюджета, оставките в БНБ и състоянието на здравната каса, пише pik.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.