Призраци от соца: Вижте Бузлуджа и Чернобил днес

Гласувайте за статията

Бузлуджа и Чернобил смразяват кръвта с призрачната атмосфера в тях

Бузлуджа и Чернобил буквално смразиха кръвта на известна фотографка. Ребека Личфийлд рискува излагане на радиация, арест и дори конфискация на оборудването си, заради решението си да снима бившите паметници на Съветския съюз в страните от желязната завеса. Сред местата, които е избрала за свои снимки са Чернобил в Украйна, Бузлуджа в България, съветска подводница в Русия, немска болница и дори затвор в Естония. Бившите паметници на Съветския съюз бележещи възхода на страните от соца тънат в разруха. И напомнят на признаци за миналото, което е било в тях.

Бузлуджа и Чернобил днес са като призраци

Бузлуджа и Чернобил днес са като призраци

Снимките на Бузлуджа в България са наистина драматични, но има и още по-покъртителни кадри. Асамблеята я няма, а пантеонът на слава на социалистическа България се разпада, забравен и унищожен. Нищо че се води исторически паметник.

Не по-малко мрачна е картинката в немска болница от източна Германия или в полуразрушено руско кино. Ребека обаче си навлича най-сериозни неприятности, когато се опитва да снима истинска съветска подводница и за малко не е пратена в затвора заради съмнения за шпионаж.

Разрушаваща се болница, спортен център и детска ясла са само част от призрачните места, които я посрещат в Чернобил. Тук има забравени санаториуми, клиники, болници и дори цели блокове, в които днес не живее. Ребека се опитва да бъде обективна и се въздържа от лични коментари за видяното. Но не крие, че разрушенията на Бузлуджа и картините в Чернобил са я покъртили най-силно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар