Мария Календерска, жената, която роди син на Николай Бареков, два пъти се отърва на косъм от изнасилване

Мария Календерска е преживяла два опита за нападение над нея. Двама различни мъже са се опитали да я изнасилят в рамките на две последователни години. Тогава майката на новородения син на Николай Бареков е била съответно на 14 и 15 години и сама признава, че се е отървала като по чудо. Признанието идва от самата нея по време на участието й в риалити шоуто Сървайвър през 2009 година.

[caption id="attachment_416936" align="alignright" width="300"]Мария Календерска в Сървайвър Мария Календерска в Сървайвър[/caption]

Макар да беше сред първите, напуснали формата Мария Календерска беше запомнена от зрителите най-вече заради лекия й говорен дефект и невъзможността да казва "р". По това време тя е на 24 години и работи като мениджър продажбив компания за компютърни технологии.

Майката на Мария Календерска е италианка, от която любимата на Бареков е наследила сините си очи. Баща й е Олег Календерски и е братовчед на известния стоматолог Петър Календерски, който е и собственик на денталната клиника Рубидент.

След участието си в Сървайвър Мария Календерска започва работа в ТВ7, където заема поста на изпълнителен продуцент на сутрешния блок на медията. Именно по това време двамата с Бареков се срещат за пръв път, тъй като по това време той е изпълнителен директор на телевизията. Хора от екипа издават, че нищо чудно любовта им да е пламнала още тогава, научиха от БЛИЦ.