Корнелия Нинова коментира ситуацията в БСП и случващото се с КТБ

Корнелия Нинова е една от претендентките за поста на Сергей Станишев. Социалистката коментира в ефира на Нова тв случващото се в партията. Тя заяви, че момента Столетницата се намира в криза, която не само идейна, но и организационна. Корнелия Нинова заяви, че виновни за случващото се с БСП са всички социалисти, тъй като всеки един от тях е допринесъл със своите действия за разрухата на БСП.

Тя отправи послание към съпартийците си, заявявайки, че е време всички да слязат от джиповете и да отидат в кръчмите. Корнелия Нинова каза, че много от колегите й са се обидили от тези думи, тъй като не са разбрали посланието й. Тя уточни, че е имала предвид, че е крайно време да се скъси дистанцията между политиците и народа и първите трябва да се вслушат в обществения глас.

[caption id="attachment_416900" align="alignright" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова се бори за лидерския пост в БСП[/caption]

Корнелия Нинова заяви, че финансовото състояние на страната ни е стабилно и тя не е застрашена от фалит. Тя каза, че скандалът с КТБ е провал за БНБ и е редно Иван Искров да се оттегли от поста си след случилото се.

Корнелия Нинова е убедена, че битката за лидерския пост в БСП не е предрешена. Тя уточни, че не е нужно поддръжниците на Сергей Станишев да дадат гласа си за Добромир Стойнев, пише ПИК.