Малайзийският „Боинг” 777 е бил свален от пияни украинци

Скандални разкрития за сваления малайзийски „Боинг” 777 разтърсиха света.

Робърт Пери, който е бивш репортер на агенция „Асошиейтед Прес” твърди, че малайзийският „Боинг” 777 е бил свален от пияни украински опълченци. Той твърди, че е получил информацията от източници от американското разузнаване, подчертавайки, че Щатите разполагат със сателитни снимки, които показват, че именно украинските военни носят отговорност за свалянето на малайзийския „Боинг” 777 от полет МН17, отбелязва на страниците си в. „Всеки ден”.

[caption id="attachment_416876" align="alignright" width="300"]Малайзийският „Боинг” 777 е бил свален от пияни украинци Малайзийският „Боинг” 777 е бил свален от пияни украинци[/caption]

До момента всички сочеха с пръст като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна. Информацията, която Пери е получил от своя източник обаче разкрива съвсем различна история, съобщава infowars.com. Робърт Пери посочва, че разузнавателните агенции на Щатите разполагат с детайлни снимки на предполагаемата ракетна установка, изстреляла фаталната ракета, свалила малайзийския „Боинг” 777. По всяка вероятност батареята е била контролирана от украинските правителствени войски.

Източника на Пери посочва, че според анализатори от ЦРУ, все още не е изключена изцяло вероятността войниците да са били опълченци, предрешени в подобни униформи, но според първоначалната оценка става дума за украински войници. Има известни съмнения, че въпросните войници са били пияни, тъй като на снимките ясно се виждат разхвърляни бирени бутилки около тях. Предвид множеството журналистически разследвания на Робърт Пери в сферата на въпросите на разузнаването, за които получи наградата „Джордж Полк”, би трябвало да бъде обърнато сериозно внимание на оповестената от него информация.

Властите в Украйна и Щатите продължават да настояват, че вината за трагедията е на подкрепяните от Москва опълченци. Те твърдят, че злощастния „Боинг” 777 е бил свален с установка „Бук”. Това твърдение обаче е в противоречие с думите на главния прокурор на Украйна – Виталий Ярема, която заяви, че президентът е бил информиран след свалянето на „Боинг” 777, че терористите не разполагат с такава установка. Междувременно стана ясно, че влакът превозващ телата на жертвите на сваления „Боинг” 777 е пристигнал в Донецк, пише pik.bg.