На „Позитано” 20 започнаха с ударите под кръста

Битката на „Позитано” 20 става все по-ожесточена.

Високопоставен източник от „Позитано” 20 коментира пред вестник „Стандарт”, че единственото невероятно събитие, което може да се случи на конгреса на БСП, е да изберат Бойко Борисов за председател на партията. Иначе всички останали сценарии са възможни.

Няколко дни преди най-висшия форум на червените редици, интригата за председателския пост се завъртя на пълни обороти. От два дни в „мача” се върна и Сергей Станишев, който първоначално бе заявил, че се оттегля. Той бе номиниран от организацията във Велико Търново.

[caption id="attachment_416870" align="alignright" width="300"]На „Позитано” 20 започнаха с ударите под кръста На „Позитано” 20 започнаха с ударите под кръста[/caption]

Новостите на „Позитано” 20 накараха вещи анализатори на делата на БСП като Юрий Асланов да допуснат, че на конгреса може да бъде допуснат изненадващ обратен завой, който да позволи на Станишев да се завърне обратно при това на бял кон. До момента общинските конференции са издигнали официално 15 кандидатури. С най-големи шансове за класиране на балотаж от тях са Михаил Миков, Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Янаки Стоилов и Корнелия Нинова. Измежду гореспоменатите кандидатури ще имат възможност да избират около 800 делегати.

Градусът на напрежение на „Позитано” 20 се покачва видимо с наближаването на конгреса. Съперниците за председателското място започнаха все по-често да си изпускат нервите и да си разменят хапливи реплики, както и да се надцакват с евтини компромати. Вероятно именно в оставащите няколко дни, ключовите играчи ще постигнат окончателните договорки и ще реорганизират тактиките си. Основните кандидати за председателското място в БСП са представили своите платформи пред вестник „Труд”.

Драгомир Стойнев е посочил, че ако продължи изпълнението на соцпрограмата, БСП може да има самочувствието, че е основна политическа сила, от която зависи бъдещето на страната. Михаил Миков пък залага на активно привличане на интелигентни хора в редиците на БСП, но в същото време да не се забравя, че БСП е партията на народа. Янаки Стоилов застава твърдо зад това обещанията, които се дават да бъдат изпълнявани. Мая Манолова пък залага категорично на „естествени лидери” и не желае парашутисти. Корнелия Нинова посочва като ключови приоритети работата, доверието, самочувствието и държавността, пише pik.bg.