Михаел Шумахер вече може да се прибере в дома си, където да продължи възстановяването си

Михаел Шумахер ще бъде изписан до няколко седмици. Всичко по изписването на седемкратния шампион от Формула 1 от клиниката в Лозана вече е готово. Немската медия "Зонтаг Блик" издаде, че легендарният пилот ще се възстановява в дома си, намиращ се край езерото в Женева. За целта жилището е превърнато в мини болничен център. Стъпалата са заменени от рампи, за да може Михаел Шумахер да се придвижва свободно в инвалидната си количка.

[caption id="attachment_416864" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер ще бъде изписан до няколко седмици Михаел Шумахер ще бъде изписан до няколко седмици[/caption]

Самата тя е специална и се управлява с гласови команди. В дома на пилота е докарана най-модерната медицинска техника, а за състоянието му денонощно ще се грижи екип, съставен от специалисти физиотерапевти, масажисти, диетолог и медицинска сестра.

Някои експерти приеха доста скептично изписването на Михаел Шумахер, твърдейки, че възстановяването в домашни условия на хора, излезли от кома, не е особено разумен ход. Предвид финансовите възможности на Михаел Шумахер обаче и фактът, че в дома му е закарано цялото необходимо медицинско оборудване, това най-вероятно е удачен ход, предават от БЛИЦ.

От клиниката в Лозана също потвърдиха, че всичко покрай възстановяването на пилота, върви по план.