Георги Първанов с 80 милиона в КТБ

Георги Първанов с 80 милиона в КТБ
5 (100%) 1 vote

Георги Първанов оставил сумата на депозит още докато е бил президент

Георги Първанов къта колосална сума пари в КТБ. Бившият държавен глава е най-крупният клиент на банката, в която къта зашеметяващата сума от 80 000 000 лева. Информацията идва от човек, заемащ висок пост във финансовата институция, който е категоричен, че Георги Първанов има на сметка въпросната сума, която обаче не се води на негово име.

Георги ПървановСметката е на името на митичния милионер Красимир Михайлов, станал известен с прякора Краси Свинаря. Името му стана печално известно покрай фаталната мина „Ораново“, на която е собственик. От години Михайлов е известен и като „личния олигарх“ на Георги Първанов. Огромната сума, която е на депозит в КТБ, пък е започнала да се трупа там още по времето, когато лидерът на АБВ е заемал поста на президент на страната – 2008 година.

Точно по това време са стартирали и близките отношения между държавния глава и шефа на КТБ Цветан Василев. Двамата дори си имали специална телефонна линия, по която да се чуват необезпокоявани от никого. Това далеч не е всичко. В знак на приятелство, Василев отпуснал на Георги Първанов нечувана лихва по влога – 10,5%. Което означава, че само от лихвите бившият държавен глава получава по 8,4 милиона лева на година, научиха от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Георги Първанов с 80 милиона в КТБ”

  1. HanKrum

    авг. 03. 2014

    Подарявам мухи за лапане, за да имате какво да правите, докато другите ви крадат, ха-ха!

Добавете коментар