Сензационно откритие: Мумия на 5 000 години няма човешки гени

Гласувайте за статията

Сензационно откритие смути учените, мумия на 5000 години няма човешки гени

Сензационно откритие хвърли в смут учените. Мумия на 5300 години, която има хуманоидни черти не е човек. Мумифицираното човешко тяло от ледниковия период е гордостта на археологическия музей в Южен Тирол в Италия и неотдавна върху него е била извършена биопсия, за да се направи изследване за генома. Освен това, от мумифицираните останки е била взета малка част от тазовата кост. Резултатите били смайващи.

Според изследванията, става въпрос за мъж с ръст 160 см тегло около 50 кг и възраст около 45 години. Той е живял преди 5300 години, има непоносимост към лактозата, нулева кръвна група, и а според тестове с неговите останки, са открити доказателства, че не притежава човешки гени.

Сензационно откритие хвърли в смут учените

Сензационно откритие хвърли в смут учените

Новото сензационно откритие обаче не е доказателство, че мумията има извънземен произход. Учените направили още един тест и установили още един любопитен феномен. Генна мутация причинена от микроби в устната кухина. Те установяват, че тава дума за патогенната бактерия „Treponema Denticola“, която обикновено живее в устата и причинява пародонтоза. Анализът е от данните на изследователския екип EURAC, ръководен от Франк Максинер.

Мумия без човешки гени направи фурор в научните среди

Мумия без човешки гени направи фурор в научните среди

Учените не са изненадани, че техният обект на изследване е страдал от пародонтоза, тъй като от същото страдат и голяма част от днешните му връстници. Това, което изненадва, е наличието на бактерията в устата и в тазовата кост. Бактерията там стигнала чрез кръвния поток, което показва, че човекът от ледената епоха е страдал от тежка форма на възпаление на сухожилията и костите на челюстта, което било потвърдено и с биопсия на малка част от тази тъкан и анализиране на остатък от слюнката.

Резултатите от биопсията и за новото сензационно откритие за липса на човешки геном в мумията бяха публикувани миналия месец в научното списание PloS ONE.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар