Ето какво се е случило със злополучния "Боинг 777" малко преди да се разбие

Една от най-коментираните теми в световен мащаб през последните дни е трагедията със самолет "Боинг 777", при която смъртта си намериха 298 души. Около фаталния инцидент все още има много неизвестни. Руският генерал  Андрей Картополов заяви, че в близост до разбилия се "Боинг 777" е летял украински боен самолет.

[caption id="attachment_416690" align="alignright" width="300"]"Боинг 777" До злополучния "Боинг 777" е летял украински самолет[/caption]

Бойната машина е била снабдена "Су- 25" е била снабдена с ракети, които могат да нанесат поражения при изстрелването им в радиус от 12 км. Според техниката за контрол разстоянието между злополучния "Боинг  777" и украинския самолет е било около 3-5 километра.

Руският генерал разкри, че отклонението на самолета, който погреба 298 души, над Донецк е било около 14 км.  Андрей Картополов допълни, че интервалът от падането на летателното тяло до окончателното му изчезване от обсега на техниката за наблюдение и контрол е точно три минути.

От военното министерство в Русия потвърдиха, че времето, в което злополучният "Боинг 777" се разбива, съвпада с това от американския спътник.

Русия опроверга информацията на Украйна, че в момента на разбиването на самолета в небето над Донецк не е имало друго летателно тяло, пише "Всеки ден".

Междувременно се появи версия, че в основата на трагедията със самолета "Боинг 777" може да е учебна украинска ракета.