Жив подземен град в Австралия хит в мрежата (Вижте го)

Жив подземен град в Австралия хит в мрежата (Вижте го)
5 (100%) 1 vote

Истински подземен град в Австралия хвърли в смут мрежата

Истински подземен град предизвика фурор в мрежата. Действащият комплекс се намира в Австралия, а хората в него наистина живеят под земята.

Кубер Пади е малко миньорско градче в Австралия, но е известен в цял свят, като столицата на опала. Именно тук се копаят едни от най-големите опали в света. Аборигените обаче наричат мястото „Кубер Пади“ или „бял човек в дупка“. И има защо. Тук всички живеят под земята. Буквално.

Интересното около Кубер Пади не са опалите, а че той е подземен град. Заради високите температури, които редовно минават повече от 50 градуса на сянка, всички жители на града живеят буквално под земята.

Погледнато отвън, зоната изглежда като сцена от някой научнофантастичен филм. Гола земя, пустош и почти никаква природа под жаркото слънце. Но под повърхността се крие истински подземен рай. Тук се намира всичко, което можете да очаквате в един нормален модерен град.

Подземен град в Австралия изуми мрежата

Подземен град в Австралия изуми мрежата

В недрата на земята се намира всичко, което можете да искате от един съвременен подземен град. Освен къщите на жителите в подземния град има още и църква, както и музей. Тук има още хотели, магазини, барове, дискотеки и дори голф игрище.

Това, което е особено интересно в този подземен град е, че в него е разположена и православна църква, посветена на светеца Свети Илия. Тя дори е украсена с красиви витражи, чрез които се пречупва външната светлина, достигаща до нея, както и статуи на светеца, изсечени в скалите.

Да, тези хора живеят под земята

Да, тези хора живеят под земята

В тази среда, където има голям недостиг на вода, под земята живеят близо 2000 души и са построени над 1500 жилища. Вентилационни тунели осигуряват охлаждане и чист въздух на помещенията, а тук има и множество други удобства.

Цената на жилищата в този град е почти същата като тази, на имотите построени на повърхността на земята. Ако живеете в този град и нямате някакви сериозни ангажименти навън, не е необходимо изобщо да излизате на повърхността на земята. А ако искате да разширите своя апартамент или къща, можете съвсем лесно да направи това, като просто си „изкопаете“ нова стая.

На пръв поглед животът тук е уреден идеално. Но и в подземния град имат свои проблеми. Тези хора се сблъскват с редица трудности, а най-голям проблем е липсата на вода, която тук е скъпа почти толкова, колкото златото.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар