Мистерията в Сибир разрешена: Разкриха как е зейнала огромната яма

Мистерията в Сибир разрешена: Разкриха как е зейнала огромната яма
4 (80%) 2 votes

Мистерията в Сибир е разрешена, зейналата яма резултат от високите температура

Мистерията в Сибир е разрешена. Екип на руски учени тръгна към Ямалския полуостров, за да проучи какво е предизвикало появата на кратер с диаметър 80 метра. Огромната дупка се отвори в най-изолираната част на северна Русия, която буквално наричат „края на света“.

Теориите за извънземни и метеорит, не се оправдаха, а за огромно разочарование на любителите на мистерии трябва да добавим, че случилото се в Сибир, не е никаква загадка. Високите температури са активизирали топене на леда под повърхността, а топлината се е явила катализатор за огромните количества природен газ, вода и сол, които са избухнали в резултат на напълно естествена и закономерна химична реакция.

Мистерията в Сибир разрешена

Мистерията в Сибир разрешена

Екип на руски експерти още в четвъртък започна проучване на мистерията в Сибир, изследвайки голямата дупка в земята, която внезапно се отвори в най-изолираните части в северна Русия. Изследванията показват, че става дума за кратер с диаметър от около стотина метра, който се появи на полуостров Ямал в северен Сибир, чието име на езика на местното население, означава „край на света“.

Странната дупка предизвикана от подземна експлозия

Странната дупка предизвикана от подземна експлозия

misteriq 2 misteriq 6

Руските учени са установили, че дупката се е отворила от увеличението на температурата, а не е метеор, както първоначално се предполагаше. НЛО също не е кацало в района, за съжаление на уфолозите.

Един от членовете на екипа, Анна Курчатова смята, че кратера се е образувал, след като се е задействала смес от вода, сол и газ, която е причинила подземна експлозия и е отворила дупката. Тя добавя и че става дума за резултат от глобалното затопляне, което предизвикало рязко топене на леда, който се намира под повърхността на почвата.

Припомняме ви, че Ямалския полуостров е едно от най-големите руски находища на газ, а дупката се отвори близо до газовото поле Бованентски. За щастие районът е достатъчно изолиран и жертви няма, а на учените им предстои да измислят как да спрат изтичането на газ от кратера.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Мистерията в Сибир разрешена: Разкриха как е зейнала огромната яма”

  1. Билков магазин

    юли 19. 2014

    Брей!

Добавете коментар