Разкриха кой е извършителят на атентата в Сарафово, станал преди 2 години на бургаското летище

Мистерията около атентата в Сарафово се разплете. Прокуратурата в Бургас излезе с официално становище относно истинската самоличност на извършителя на зловещото престъпление, което беляза страната ни на 18 юли 2012 година. Напомняме ви, че атентата в Сарафово взе 6 жертви. Загина един български гражданин и петима израелски граждани.

Атентаторът и неговата истинска самоличност са установени по безспорен и категоричен начин след поредица от експертизи, заявява в своето изявление Прокурата на РБ и ДАНС. Извършител на атентата в Сарафово е ливанският гражданин Мохамад Хасан Ел Хюсеини. Установено е, че той е използвал шофьорска книжка с фалшива самоличност. Името, вписано във фалшивото свидетелство за управление на МПС, е Жан Мартен Фелип. Атантаторът е роден на 27 май 1989 година. Той е с двойно ражданство - поданик е на Ливан и Франция.

[caption id="attachment_416598" align="aligncenter" width="300"]атентата в Сарафово Разкриха самоличността на извършителя на атентата в Сарафово[/caption]

Прокуратурата потвърди информацията, че той е участвал в извършването на атентата в Сарафово заедно с установените по-рано извършители Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан.

Близки и приятели на Мохамад Хасан Ел Хюсеини описват смъртта му в нета като акт на героизъм и го определят за герой.

[caption id="attachment_416599" align="aligncenter" width="233"]атентата в Сарафово Твова е извършителят на атентата в Сарафово (действителна самоличност)[/caption]

Разследването, извършвано от прокуратурата в Бургас за атентата в Сарафово продължава. Назначени са множество експертизи. Проведени са няколко следствени експеримента с процедури за разпознаване на лица, заподозряни за участието си в атентата в Сарафово.

Прокуратурата и ДАНС разчитат на правна помощ от няколко държави, до които вече са изпратили молби за съдействие по случая на атентата в Сарафово.