Кристалина Георгиева смята, че щеше да е странно, ако премиерът не я беше подкрепил

Кристалина Георгиева благодари на Пламен Орешарски за подкрепата. Българският еврокомисар изказа задоволството си от факта, че вчера премиерът на страната публично обяви, че стои зад нейното име за кандидат за върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика. Кристалина Георгиева допълни още, че щеше да е странно, ако Орешарски не го беше направил, тъй като в тази област тя има големи шансове за успех.

[caption id="attachment_416576" align="alignright" width="300"]Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева[/caption]

Кристалина Георгиева изтъкна още, че е съгласна с министър-председателя, че е необходим политически баланс, за да се прецени коя е най-правилната позиция. В интервю за "Денят започва" по БНТ, Георгиева не скри огромната значимост на това страната ни да има представител в списъка за втория по важност пост в Европейската комисия.

Припомняме ви, че Пламен Орешарски подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева на своя глава, въпреки явното неодобрение на партията му БСП. Червената евродепутатка Илияна Йотова дори заяви, че постъпката ми е била крайно разочароваща, тъй като Георгиева няма никакъв шанс да се пребори за поста. Понеже тази година било решено той да бъде даден на жена социалист, предават от БЛИЦ.