От Малайзия мълчат за разбилия се Боинг 777, очевидци твърдят, че самолетът се е взривил във въздуха

Боинг 777 се разби в Източна Украйна малко по-рано днес. Никой от 295-те пътниците и екипажа, намиращи се на борда, не е оцелял. И макар в световните медии вече да гръмна новината, че катастрофата е дело на терористи, от министерството на отбраната на Малайзия засега отказват потвърждение, че действителност разбилият се Боинг 777 е жертва на терористична атака и е бил свален.

[caption id="attachment_416561" align="alignright" width="300"]Боинг 777 се разби в Източна Украйна Боинг 777 се разби в Източна Украйна[/caption]

Хишамудин Хусейн, малайзийският министър на отбраната, разкри, че властите все още проверяват какво точно се е случило и затова не бързат да излизат с категорично изявление. Първоначалната информация беше, че летателната машина е била свалена с ракета. Както властите в Киев, така и бунтовниците обаче отрекоха да са извършвали каквито и да е военни действия, които да са довели до трагедията.

Именно украинският президент Пьорт Порошенко обаче беше този, който пръв изказа съмнения, че фаталният Боинг 777 може да е бил свален. Но натърти, че украинските въоръжени сили не стрелят срещу мишени в небето, предават от ПИК.

Очевидци на случилото се пък разказаха, че самолетът се е взривил във въздуха.