"Кауфланд" трови клиентите си с продукти, негодни за консумация

"Кауфланд" за пореден път доказа, че е верига, която предлага не само евтини, но изключително некачествени стоки. Освен, че в магазина се продават стоки с нарушена цялост на опаковката, "Кауфланд" трови клиентите си с продукти застрашаващи здравето.

След сигнал, подаден от редовни клиенти на "Кауфланд", инспектори се натъкнаха на хранителни стоки в магазина в ж.к. "Славейков" в Бургас, които са негодни и опасни за консумация, предаде Флагман. Многократно бургазлии са алармирали, че веригата предлага стока, негодна за консумация.

[caption id="attachment_416545" align="alignright" width="300"]"Кауфланд" "Кауфланд" продава продукти с изтекъл срок на годност[/caption]

При проверката инспекторите се натъкнали на пилешки бутчета и луканки, чиито срок на годност е изтекъл. Те са били изложени за продажба на излъсканите рафтове в магазина в морския град. Според маркировката им срокът им на годност е изтекъл преди седмица, но въпреки това те се продават.

Явно "Кауфланд" не си взима поука от предните си гафове. През април месец тази година инспекторите се натъкнаха на други развалени продукти в същия магазин. Бяха открити и млечни продукти с нарушена цялост на опаковката. За нарушението "Кауфланд" получи санкция в размер на 1000 лева. Въпреки нищожния размер на глобата и сериозността на гафа си, веригата има наглостта да обжалва в съда наложената от инспекторите по безопасност на храните глоба, пише ПИК.