Николай Бареков зададе два въпроса на Бойко Борисов

Николай Бареков се прибра у нас заедно с Бойко Борисов и Сергей Станишев, които също бяха в Брюксел. Политиците пътуваха в един и същ самолет на "България еър", който кацна снощи малко преди полунощ на летището в столицата.

Народните избраници изненада пасажерите с цивилизованото си поведение. Въпреки прехвърчащите между тях искри, тримата се държаха подобаващо. Николай Бареков разкри пред ПИК, че в самолета е почерпил Бойко Борисов със шампанско. Председателят на "България без цензура" заяви, че е изпратил пенливата течност по стюардесата. Той почерпил лидера на ГЕРБ, Делян Добрев и Ивайло Московски по повод избирането му за заместник-председател на европейските консерватори.

[caption id="attachment_416524" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков почерпи Бойко Борисов със шампанско[/caption]

На въпроса дали е почерпил и Сергей Станишев, Николай Бареков отвърна, че през целия път социалистът консумирал зелен чай и решил, че е по-добре да не му праща шампанско, тъй като то ще раздразни стомаха му.

Николай Бареков сподели, че на летището е попитал Сергей Станишев защо изборите за еврокомисар се провеждат на тъмно, но така и не получил отговор на зададения от него въпрос.

Евродепутатът заяви, че иска Бойко Борисов да му отговори на два въпроса. Единият от тях е дали е готов да подкрепи операцията "Чисти ръце" и да започне разследване в банковата система от случилото се през 2001 година, когато СиБанк беше източена от Цветелина Бориславова и Иван Костов.

Николай Бареков заяви пред журналисти на ПИК, че настоява Бойко Борисов да му отговори и на въпроса дали има сделка между него и ДПС. Младият депутат подчерта, че подкрепата на Кристалина Георгиева от Пламен Орешарски е повече от съмнителна.