Оставката на кабинета ще се гласува след поставения от ГЕРБ ултиматум

Оставката на кабинета ще се гласува в сряда другата седмица. Това обяви пред журналисти буквално преди минути Михаил Миков, председателят на Народното събрание. Разбира се, това ще се случи, ако премиерът Пламен Орешарски я внесе.

[caption id="attachment_416490" align="alignright" width="300"]Оставката на кабинета ще се гласува другата сряда Оставката на кабинета ще се гласува другата сряда[/caption]

По думите на Миков в момента ситуацията е безизходна и оставката на кабинета е единствения възможен изход след като от ГЕРБ поставиха ултиматум, че няма да влязат в пленарната зала освен ако не е за гласуване на оставката на управляващите. Което, на практика означава, че с работата на Народното събрание е свършено, тъй като без партията на Бойко Борисов няма как да се събере необходимия кворум за провеждане на заседание.

Миков обяви, че следващото заседание на парламента ще се проведе следващата сряда и ако правителството е подало оставка до тогава, тя ще бъде разгледана и гласувана. Председателят обяви още, че утре (четвъртък) отново ще бъде в пленарната зала и ако успее да събере 121 народни представителя, ще проведе заседание.

Миков изказа надеждата си това да се случи, тъй като смята, че подобен развой на събитията в 42-то Народно събрание е крайно неестествен и в ущърб за интересите на гражданите, предават от "24 часа".