От КТБ не са изнасяни чували с пари, каквато версия тиражираха работещи в банката

Служители на КТБ са си съчинили историята с изнасянето на чували с пари от банката. Тази версия е абсолютна лъжа и е измислена от работещи в КТБ с цел да се прикрият огромните липси в трезора на банката.

[caption id="attachment_416495" align="alignright" width="300"]Служители на КТБ излъгали за чувалите Служители на КТБ излъгали за чувалите[/caption]

От прокуратурата са категорични, че на 19 юни от КТБ не е изнесен нито един чувал, камо ли няколко. Както знаете, Иван Искров, шеф на БНБ пръв огласи версията с изнесените в чували общо 206 милиона лева. Това се случи непосредствено след обявяването на резултатите от одита на КТБ. Според прокуратурата служители на КТБ нарочно са съставили документ с невярна информация и са извършили цял куп счетоводни операции с единствената цел да се прикрие липсата на въпросните 206 милиона лева.

Сред фалшивите документи има и разписка, подписана от изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев за предоставена сума на фирма Бромак ЕООД, която всъщност е мажоритарен акционер в КТБ и е собственост на Цветан Василев. В декларация от главния касиер на КТБ Маргарита Петрова пък се казва, че управителят на Бромак Иван Стойков е взел упоменатите пари, които са били в чували, научиха от ПИК.