Сергей Станишев бесен на Пламен Орешарски, че на своя глава подкрепи Георгиева

Сергей Станишев е подготвял компромат срещу Кристалина Георгиева. Бившият вече лидер на БСП и негови приближени хора са подготвяли информация, с която да дискредитират кандидатурата на Георгиева за върховен председател на Европейския съюз.

[caption id="attachment_416455" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев готвел компромат срещу Кристалина Георгиева Сергей Станишев готвел компромат срещу Кристалина Георгиева[/caption]

Доносът е има една единствена цел - да се препречи пътя на еврокомисар Георгиева до високия пост, за да може Сергей Станишев да се бори за него. Поведението на Пламен Орешарски вчера обаче и неочакваната му подкрепа за Кристалина Георгиева объркали сериозно сметките на бившия премиер. Както знаете, настоящият министър председател съвсем неочаквано подкрепи Георгиева за поста на върховен председател. С което си навлече гнева на Сергей Станишев.

Минути след каро Орешарски изказа подкрепата си стана ясно, че той всъщност не е получил мандат от управляващите партии - БСП и ДПС, да го направи. Сергей Станишев беснеел и срещу похвалните думи, които премиерът каза по адрес на Георгиева, в които намеква, че политически интереси могат да попречат на кандидатурата й, предават от ПИК.

Близки до Сергей Станишев издават, че той се съмнява, че действията на Орешарски са единствено с цел лично отмъщение след като се появиха слухове, че бившият червен лидер се готви за премиерския пост.