Пламен Орешарски е предложил Кристалина Георгиева за евркомисар, въпреки несъгласието на партията си БСП

Пламен Орешарски все пак подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар. Премиерът на страната е предложил отново Георгиева, макар от партията му БСП да не скриха неодобрението си срещу нейната кандидатура.

[caption id="attachment_416442" align="alignright" width="300"]Пламен Орешарски подкрепи Кристалина Георгиева Пламен Орешарски подкрепи Кристалина Георгиева[/caption]

Това обаче не спря Пламен Орешарски и той обяви, че тази нощ България застава зад Кристалина Георгиева в битката й за поста представител на европейския съюз по въпросите, свързани с външната политика и сигурността. Орешарски обаче не скри, че не може да прогнозира как ще протече дискусията и дали политическата принадлежност на Георгиева няма да се окаже решаваща при гласуването и избора.

"Изборът й зависи не само от качествата й, в които не се съмнявам, но и от политическите формации", не скри премиерът. Той не скри, че е най-удачно настоящото правителство да направи номинацията на Кристалина Георгиева, тъй като следващото ще се сформира чак през октомври. И тогава може да е късно, предават от ПИК.

"Няма да е фатално, ако се забавим, но няма да е добре", изтъкна Пламен Орешарски.