Измамник, представящ се за Бойко Борисов, предлага заеми във Фейсбук

Фалшив Бойко Борисов лови наивници в нета и им предлага заеми. Неизвестен измамник е създал профил на бившия премиер във Фейсбук и раздава съвети на хората как да изтеглят заем в размер на милион и половина евро от френски бизнесмен.

[caption id="attachment_416439" align="alignright" width="300"]Измамник се представя за Бойко Борисов Измамник се представя за Бойко Борисов[/caption]

За да накара хората да се вържат на лъжата му, мошеникът е сложил снимка на Бойко Борисов като профилна, а за снимка на корицата е използвал фотос от предизборна кампания на ГЕРБ. Любопитното е, че самото съобщение, което получават потенциалните жертви на измамника, е на развален български и звучи, сякаш в превеждано с помощта на Гугъл Транслейт.

В текста му уж Бойко Борисов обяснява как е получил заем в размер на милион и половина евро от Алба Легал - бизнесмен от Франция. Нещо повече, мнимият Бойко разказва, че негови колеги също са получили такъв заем. За целта е необходимо само да се попълни една молба. Чиято цел пък е повече от ясна - да се съберат личните данни на хората, които се връзват на лъжата, предават от "24 часа".

Любопитното е, че същият тип съобщения през април бяха разпращани в Малта, а миналата година - в Косово и Албания.