Прокуратурата подготвя документите за искане на екстрадирането на Цветан Василев

Точното местонахождение на Цветан Василев за сега остава неизвестно. Очевидно доскорошният мажоритарен собственик на КТБ няма намерение да се изправи пред хилядите български граждани, чиито спестявания източи. Единственото, което Цветан Василев продължава да прави, е да изпраща писма до определени медии, в които обяснява колко честен, почтен ни отговорен човек.

Въпреки, че преди няколко дни Цветан Василев заяви в ефира на бТВ, че ще се върне у нас и ще докаже, че е невинен, от него няма и следа. Преди три седмици скандалният банкер изпрати писмо до прокуратурата, в което заяви, че може да комуникират с него чрез предоставения от него адрес на адвокатска кантора, научи ПИК.

[caption id="attachment_416371" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Подготвят заповед за екстрадирането на Цветан Василев[/caption]

И тогава Цветан Василев не предостави адрес, на който може да бъде открит. От 10 юни той се намира във Виена. На практика откриването му е невъзможно, освен ако той не се яви доброволно да даде показания пред следствените органи.

В момента магистратите усилено работят за изготвянето на документи за искането на екстрадация на Цветан Василев от Виена в България. Въпреки това магистратите няма да издадат европейска заповед за ареста на Цветан Василев. Причината за това е, че липсва обвинение срещу него.

Напомняме ви, че съдия Пенка Велинова заяви, че има доказателства за извършването на престъпление от страна на Цветан Василев. Но въпреки това към този момент срещу не е повдигнато обвинение, пише ПИК.