Цветан Василев се страхува, че може да бъде убит в ареста

Финансистът Стоян Александров заяви в ефира на Нова тв, че разполага с информация, че мажоритарният собственик на КТБ - Цветан Василев е във Виена.

Александров подчерта, че Цветан Василев изпитва сериозни притеснения за живота си. Цветан Василев се страхува, че ако влезе в ареста, могат да му докарат инфаркт, който да причини смъртта му само с една инжекция. Според финансиста, ако мажоритарният собственик на КТБ е толкова опасен и има бюлетина за неговото издирване, то Австрия със сигурност щеше да съдейства. Относно твърденията за отношенията на Цветан Василев с някои политици, то той е дал информация за това пред правораздавателните органи на Австрия.

[caption id="attachment_416359" align="alignright" width="300"]Цветан Василев се страхува, че може да бъде убит в ареста Цветан Василев се страхува, че може да бъде убит в ареста[/caption]

Александров заяви, че е провел разговор с главната касиерка на банката на Цветан Василев, която в момента е под домашен арест и от думите й е станало ясно, че въпросната сума от 205 милиона е била изтеглена в един ден. Финансистът подчерта, че е работил с нея и й вярва.

Стоян Александров разказа, че от думите на главната касиерка е станало ясно, че сумата е била изнесена от една фирма. Това, което се знае към момента е, че парите са били във високи копюри. Направените изчисления сочат, че ако банкнотите са били с копюри от 500 евро, то в едно дипломатическо куфарче съвсем спокойно биха могли да бъдат изнесени 6 милиона. На практика това означава, че не е било проблем въпросната сума да бъде изнесена незабелязано. Александров посочи, че на въпрос към госпожа Димова дали наистина тези пари е трябвало да бъдат върнати в банката по нареждане на Цветан Василев и че синдикатът, който е бил „за” е бил отстранен, тя е отговорила утвърдително.

Стоян Александров заяви в ефира на Нова тв, че може да потвърди, че парите са били изтеглени в един ден, но не може да каже дали са били изнесени от страната, пише pik.bg. На въпрос дали Цветан Василев е финансирал политически партии, финансистът отговори, че е плащал на всички цветове, но отказа да влезе в конкретика.