Приморско е без плаж, цялата ивица, чак до Перла, е отнесена

Приморско остана без плаж след като пороите от вчера отнесоха цялата плажна ивица. Плажът, чак до Перла, е отнесен от придошлата вода, разказват местните. Бурята започнала още вчера в три следобед и не е спирала и през нощта.

[caption id="attachment_416340" align="alignright" width="300"]Приморско е под вода Приморско е под вода[/caption]

Големи участъци цялото Южно Черноморие са наводнени, като най-потърпевши са общините Приморско и Созопол. Един от хотелите в Приморско - Пламена Палас, е останал без ток и вода заради пороя. В него в момента има около 300 души туристи. Приземните етажи на още няколко хотела и къщи в града са наводнени. По предварителна информация, общата им бройка е около 70.

[caption id="attachment_416341" align="alignleft" width="300"]Плажът в Приморско е отнесен Плажът в Приморско е отнесен[/caption]

Най-сериозно е положението в селата Веселие и Ясна поляна. Пътят между Приморско и Аркутино е под вода, заради прелялата река Ропотамо. Към момента пътят между Приморско и Созопол е затворен, преминава се през обходен маршрут през Царево. На разклона за село Равадиново има заседнали коли, предават от "24 часа".

Жители на Бургас, работещи в Приморско, разказват, че не са успели да стигнат до работата си тази сутрин. В Бургас също валя, но положението е доста по-спокойно.