Вложителите в КТБ могат да дадат под съд както БНБ, така и държавата

Клиентите на КТБ имат пълното право да съдят както БНБ, така и държавата. От юридическото списание "Правен свят" са публикували материал, в който обясняват на гражданите какви са правата им в случая. А именно, при положение, че са излъгани по този начин от служители, работещи в държавната власт.

[caption id="attachment_416310" align="alignright" width="300"]Клиентите на КТБ могат да съдят държавата Клиентите на КТБ могат да съдят държавата[/caption]

Както знаете, преди няколко дена представители на държавата, при това от най-високите етажи, увериха, че всички хора, които имат пари в КТБ и не са свързани със собствениците на банката, ще получат пълния размер на депозитите си, които имат в банката. Юристите обаче са категорични, че това е нагла лъжа. И не само това.

Държавата е лъгала, че КТБ се намира в перфектно състояние и клиентите й няма за какво да се тревожат. А със забавянето на действията си са създали излишна паника, заради която вложителите са изтеглили над един милиард евро. А няма банка, която да е в състояние да се справи с такъв удар, категорични са специалистите.

Изкуственото помпане на КТБ и липсата на контрол на Банков надзор над нея, както и раздаването на кредити на подставени лица и офшорки, е напълно достатъчна предпоставка срещу държавата и БНБ да бъде заведено дело. Което със сигурност ще бъде спечелено, тъй като всички тези действия са били напълно умишлени, предават от ПИК.