Отличава ли се женският от мъжкия алкохолизъм?
Мъжете са склонни да пият в обществото, в компания, в заведение. Те не се крият от хората наоколо, че пият и по този начин тяхната злоупотеба по-бързо попада в полезрението на семейството, приятелите и колегите. А жените започват да пият по малко на работа, стараят се да не се напиват, а по-късно вечерта вече могат да продължат. Те крият своя проблем. Когато жената започне да пие, спира да се грижи за себе си и за къщата.
121
Защо пият жените?
По принцип поради същите причини, поради които пият и мъжете. Някои пият от скука - мъжът носи пари, има всичко и им се иска развлечение. Има други семайства, където всичко лежи на плещите на жената. И тя започва да пие....Някои обичат красивия живот, харесва им да ходят по заведения. Първо малко бяло вино, после малко коняк с кафето, после малко на работа, после след работа.
Има такива професии, които стимулират употребата на алкохол. Например артистичните занятия. Творческите личности са подложени на повече стрес и употребата на алкохол в тези среди е нещо нормално. Така започва навика. Едно питие - подобряване на настроението и сякаш света става по-хубав, и проблемите остават на заден план. А ако има някакви проблеми привикването към алкохола става бързо. Женският алкохолизъм се формира два пъти по-бързо.
Верно ли е, че женският алкохолизъм е нелечим?
Като цяло алкохолизмът е трудно лечим, тъй като настъпват дълбоки изменения на клетъчно ниво в целия организъм. Това заболяване се отнася към психиатричните. Може да се каже, че с лечение е постигната ремисия, т.е стабилно състояние, когато алкохоликът спира да употребява алкохол. Това е валидно за мъжкия и женския алкохолизъм.
Жените наистина се лекуват по-трудно заради тяхната естествена хормонална особеност - месечният цикъл. Т.е всеки месец има опасност те да поискат нормално физиологическо състояние. Често именно в този период жените пият, за да намалят напрежението. А от там до алкохолизма е една крачка.
Другият нюанс , който усложнява лечението е, че жената има по-малко подръжка в обществото и в семейството. Когато жената страда от алкохолизъм, околните буквално я отписват. Рядко мъжете поддържат жените си, които страдат от алкохолна зависимост. Жената се грижи за мъжа алкохолик, като за малко дете, а в обратната ситуация не е така.

Представяме ви билковият препарат Алкофитал, който предизвиква непоносимост при употреба на алкохол. Единственият подобен продукт на българския пазар.

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл [email protected]
Жената алкохолик е по-самотна, а децата се стесняват от нея. Когато бащата пие това също нанася травма на децата, но когато пие майката за децата е по-трудно. Децата се усещат незащитени и изоставени и често обвиняват майката за това.
Лечение на женски алкохолизъм в стационар
Жените, както и мъжете се лекуват в стационари с медицински препарати. Но жените са по-решителни от мъжете. Ако жената проумее, че заради алкохола губи децата си, работата, семейството или самоуважението си, тя може да бъде изключително решителна. След запой е достатъчно жената да се погледне в огледалото, за да разбере, че трябва да сложи край на това. Затова женският алкохолизъм не е по-трудно лечим от мъжкия.
За отказването на алкохола при жените много силто работи майчиният инстинкт. Но има и такива, които могат да зарежат новороденото, за да отидат да пият. Всичко зависи от характера на самата жена.