Московското метро след катастрофата: Хиляди блокирани под земята!

Московското метро след катастрофата: Хиляди блокирани под земята!
5 (100%) 1 vote

Московското метро е в хаос, вадят нови жертви от влака

Московското метро е в хаос след катастрофата. Над 20 души са уби, 161 ранени и над 1500 евакуирани. Тежкият инцидент от тази сутрин стана причина за огромна паника в Москва и огромни задръствания в подземните тунели. Хиляди се оказаха затворени под земята, а евакуацията продължи с часове.

Както бе съобщено по-рано, между станциите „Парк Победы“ и „Славянский бульвар“ три вагона на московското метро излязоха от релсите. Хиляди граждани се оказаха затиснати под земята, а десетки загинаха.

„Загинаха 20 човека. На повърхността успяха да изнесат телата едва на 7 човека—4 жени и трима мъже“, казва служител от ведомството. Продължава изнасянето на ранените и убитите, а точната бройка все още не е ясна.  Продължава извеждането на ранени, а властите не се наемат да кажат колко още ще са жертвите от катастрофата, пише ria.ru.

Хаос в московското метро, десетки загинаха

Хаос в московското метро, десетки загинаха

Близо 130 са в болница с тежко състояние, а заради катастрофата цялото движение на градския транспорт в Москва се обърка. Гневни граждани разказват, че не само автобусите закъсняват, но и таксиметровите шофьори са увеличили таксите си по няколко пъти.

Хиляди се оказаха затворени под земята, евакуацията продължи с часове

Хиляди се оказаха затворени под земята, евакуацията продължи с часове

„Колко струва състраданието?“, попита с карикатура Риа Новости. От руската информационна агенция съобщават, че са получили сигнали от десетки граждани, които възмутени се оплакали за безскрупулното отношение на шофьорите на таксита, увеличили многократно таксите си.moskva 9 moskva 8 moskva 7Граждани споделиха снимки в социалните мрежи

Междувременно властите започнаха разследване по случая и уведомиха обществото, че няма следи от атентат. По всяка вероятност влакът се е движел с твърде висока скорост в московското метро и това е предизвикало катастрофата. Президентът Владимир Путин изрази съболезнования на семействата на загиналите. Държавният глава и съветниците му обсъждат в момента какви ще са следващите мерки, които ще предприемат оттук — нататък.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар