КТБ няма да отвори на 21 юли, както беше обещано

КТБ няма да отвори на 21 юли, както беше обещано
5 (100%) 1 vote

КТБ остава под удължения надзор на БНБ

КТБ няма да отвори на 21 юли, както беше предварително обещано. От БНБ разпратиха специално съобщение, в което се съобщава индиректно, че срокът за надзора, който банката е наложила на КТБ става три месеца. Което на практика означава, че финансовата институция няма да отвори врати следващия понеделник.

КТБ остава под надзора на БНБ

КТБ остава под надзора на БНБ

До решението се е стигнало след среща между Росен Плевнелиев, представителите на водещите политически сили в страната, представители на управляващите, а също и хора на БНБ. Това се е случило вчера, а веднага след това от Българската народна банка са се свързали с Изпълнителния съвет на Европейската централна банка. Това е с цел да се подготви среща между българския държавен глава и президента на Европейската банка, след която среща да се задвижи процедурата по кандидатсвтането на България в единния надзорен механизъм на Европейския съюз.

В същото време са започнали и преговори с Андреа Енрия – председател на Европейския банков орган, за да се организира преглед на практиките, процедурите и качеството на надзора, осъществяван от БНБ. Резултатите от този преглед ще бъдат оповестени публично, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар